Coagulometru semiautomat cu 1, 2, 4 canale
Producător: Behnk Elektronik GmbH – Germania
Este un aparat semiautomat cu 1, 2, 4 canale, utilizabil pentru toate tipurile de teste coagulometrice. Se utilizează plasmă obţinută din sânge recoltat pe citrat.


Caracteristici:

Aparatul este dotat cu 2/4/8 locaşuri de incubare la 37°C şi cu 1/2/4 locaşuri independente de citire. Plasma şi reactivul poate fi dozat cu orice tip de pipetă automată.
Valorile curbei de calibrare din 5 puncte pot fi introduse cu uşurinţă. Pe baza acestor valori, aparatul afişează rezultatul în secunde sau, după caz procent de activitate, INR, mg % etc!
Timpul de incubare este programabil, în funcţie de caracteristicile testului. Aparatul poate fi conectat la calculator sau la imprimantă. Coagulometrul poate memora 8 programe.
TRT4 este dotat cu agitator pentru reactivi. Tot la acest model se pot programa combina ţii de teste pe cele 4 canale de măsurare.

Principiul măsurării:

Agitare magnetică cu bilă metalică şi detectare optică prin metoda turbidimetrică, controlat şi reglat de un microprocesor. Sistemul de agitare şi măsurare este brevetată de Behnk Elektronik. Măsurarea începe odată cu pipetarea reactivului şi se opreşte la formarea cheagului. Aparatul este dotat cu un senzor optic care detectea ză reactivul care este pipetat şi instantaneu porneşte cronometrul.

Capacitate: 60-240 teste/oră, în funcţie de numărul canalelor de măsurare şi de tipul testului.

Aplicare:

- Timp de protrombină / Quick (PT)
- Timp parţial de tromboplastină activată (APTT)
- Timp de trombină (TT)
- Fibrinogen


Image